from Anna
3 egg whites
1 ¼ cups caster sugar
2 tablespoons corn flour
3 cups desiccated coconut
In a large bowl beat egg whites until firm peaks form. Add sugar gradually, beating constantly until mixture is thick & glossy and all the sugar is dissolved.
Sift corn flour and add coconut. Using a metal spoon stir until just combined.
Drop 2 teaspoons of mixture onto lined (Glad Bake) baking trays about 3cm apart.
Bake at 160°C for about 18-20 mins or until golden.
Let cool.
(Macaroons can also be half-dipped in melted chocolate once cool.)
Thursday, July 15, 2010
Wednesday, April 28, 2010
Soppa från Solö - Soup from Solö
A great fish soup!
Soup from Solö:
1 large carrot
1 large leek
4-5 potatoes
1 1/2 liter fish or vegetable stock
400 gr fish filets
2 egg yolks
1 dl cream
peel and slice the carrot thinly, slice the leek, peel the potatoes and cut into pieces.
fry in butter in a large saucepan, add stock and boil under lid for 25 min.
cut the fish into pieces and boil in soup for a few minutes
mix the yolks with the cream and add to the soup - do not boil
Add salt and peppar to taste, serve with parseley and lemon slices and newly baked bread.
The fish can be any fish, white, salmon or a seafood mix - whatever you fancy.
Soup from Solö:
1 large carrot
1 large leek
4-5 potatoes
1 1/2 liter fish or vegetable stock
400 gr fish filets
2 egg yolks
1 dl cream
peel and slice the carrot thinly, slice the leek, peel the potatoes and cut into pieces.
fry in butter in a large saucepan, add stock and boil under lid for 25 min.
cut the fish into pieces and boil in soup for a few minutes
mix the yolks with the cream and add to the soup - do not boil
Add salt and peppar to taste, serve with parseley and lemon slices and newly baked bread.
The fish can be any fish, white, salmon or a seafood mix - whatever you fancy.
Thursday, March 4, 2010
Mumsig Musli
6 dl, 4 pers
3 dl havregryn
1/2 dl rostade pumpakärnor
1/2 dl rostade, hackade hasselnötskärnor
1/2 dl russin
1/2 dl torkad mango - hackad och strimlad
1 dl vetekli
1 dl flagad rostad mandel
Rosta det som ska rostas i en torr, varm, stekpanna tills gyllene
Blanda alla ingredienser och lägg i en tät burk.
MUMS
3 dl havregryn
1/2 dl rostade pumpakärnor
1/2 dl rostade, hackade hasselnötskärnor
1/2 dl russin
1/2 dl torkad mango - hackad och strimlad
1 dl vetekli
1 dl flagad rostad mandel
Rosta det som ska rostas i en torr, varm, stekpanna tills gyllene
Blanda alla ingredienser och lägg i en tät burk.
MUMS
Friday, February 26, 2010
Tuppkaka från Marie
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
75 gr smör som smältes
Rör ihop socker och ägg
Tillsätt resten
I form med pärlsocker ovanpå, eller hallon eller blåbär
Grädda i 200 gr i 20-25 min
Kakan blir lite kladdig i mitten
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
75 gr smör som smältes
Rör ihop socker och ägg
Tillsätt resten
I form med pärlsocker ovanpå, eller hallon eller blåbär
Grädda i 200 gr i 20-25 min
Kakan blir lite kladdig i mitten
Brysselkex
5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 gr smör
skär smöret i bitar och blanda ihop degen.
rulla till ca 2 cm tjocka rullar och rulla dessa i strössel så att det täcker runt om.
Lägg i kylen ett tag (kan även frysas i rullar).
Skär i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt
Grädda i 200 grader i 10-12 min
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 gr smör
skär smöret i bitar och blanda ihop degen.
rulla till ca 2 cm tjocka rullar och rulla dessa i strössel så att det täcker runt om.
Lägg i kylen ett tag (kan även frysas i rullar).
Skär i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt
Grädda i 200 grader i 10-12 min
Friday, February 19, 2010
Semlor
75 gr smör
2 1/2 dl mjölk
2 tsk torrjäst
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma - stötes
7-8 dl vetemjöl
Minisemlor i 225-250 grader 7-10 min
Stora semlor i 200-225 grader i 15 min
2 1/2 dl mjölk
2 tsk torrjäst
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma - stötes
7-8 dl vetemjöl
- Smält smör och tillsätt mjölk, se till att blandning är ca 39 grader
- Blanda mjöl, jäst, salt, socker och stött kardemumma
- Blanda i mjölk,smör blandningen
- Jäs 30 min
- knåda degen på mjölat bakbord och baka ut till 20-30 små bullar
- eller 10 stora och jäs 20-30 min
- pensla med ägg
Minisemlor i 225-250 grader 7-10 min
Stora semlor i 200-225 grader i 15 min
Wednesday, February 10, 2010
Ugnspannkaka
2 ägg
2 1/2 dl mjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
* blanda alltihopa till en slät smet
* smält en stor klick smör i en ugnsfast form
* häll i smeten och grädda i 200-225 grader i ca 30 minuter
2 1/2 dl mjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
* blanda alltihopa till en slät smet
* smält en stor klick smör i en ugnsfast form
* häll i smeten och grädda i 200-225 grader i ca 30 minuter
Subscribe to:
Posts (Atom)