Wednesday, August 12, 2009

Sannas Kanelbullar

KANELBULLAR - Sannas utlandsvariant


12 dl mjöl
4 tsk torrjäst
0.5 tsk salt
1 dl socker
1.5 tsk stött kardemumma
150 gr smör smältes
5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en skål
Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Tillsätt mjölksmöret till det torra.
Knåda ca 4 minuter i maskin, gärna längre för hand - men det beror på vad man orkar - inget måste att hålla på länge
Jäs i 40 minuter
Knåda och baka ut till ca 40 bullar. Ha på smör och kanel och socker
eller smör och vaniljsocker.
Jäs 30 min
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker (om man har) och
gärna mandelspån, finhackat. Strösocker går bra med men man får passa
gräddningen, ta ut lite tidigare.
Man kan även pensla bullarna med smält smör.
Grädda 8-10 min i 250 graders ugn.

Jästen jag använder är:
Lowans, Instant dryed yeast
Förvaras i kylen.

No comments:

Post a Comment