Wednesday, August 12, 2009

BLÅBÄRSMUFFIN MED CRUMBLE

BLÅBÄRSMUFFIN MED CRUMBLE
(Blueberrymuffin with crumble)
12 st, från Leila Lindholm

100 gr smör - smältes (butter - melt)
2 dl mjölk (milk)
skal av 1 citron (rind of lemon)

Blanda ovanstående
(mix all the above)

2 ägg (egg)
1 1/2 dl strösocker (castersugar)
1 tsk vaniljsocker (1 tsp vanillasugar)

Vispa pösigt och blanda sedan i smörblandningen
(mix and whisk until golden and fluffy and add to the buttermix)

4 dl vetemjöl (flour)
2 tsk bakpulver (2 tsp bakingpowder)
1 nypa salt (pinch of salt)

Vändes ner i smeten (ok om det blir lite klumpigt).
Fyll 12 muffinsformar till 2/3 och fördela 5 dl blåbär i formarna
(fold into buttermix, OK if lumpy, put in 12 muffincups and add blueberries or raspberries)

75 gr smör (kylskåpskallt) (butter - cold)
2 dl havregryn (rolled oat)
1 dl vetemjöl (flour)
1 dl strösocker (castersugar)

blandas till en crumble och fördelas på smeten i formarna
grädda i 20 min i 200 grader
(mix together to a crumble and add on top of muffins - in oven for 20 min at 200 c)

No comments:

Post a Comment