1/4 l ljus sirap
1 tsk salt
2 tsk pomeransskal, malen
2 tsk anis
2 tsk fänkål
50 gr färskjäst eller 4 tsk torrjäst
10-12 dl rågsikt (hälften vetemjöl och hälften rågmjöl (ryeflour) )
Om bakning med färskjäst:
- Värm mjölk och sirap till 37 grader
- Smula jästen, sätt till salt och rör ut med mjölkblandningen
- Blanda i mjölsorterna
- Jäs i bunke ett tag, baka ut med vetemjöl till tre små runda limpor, lägg tätt på plåt.
- Jäs ca 30 minuter
- Grädda i 200 C tills de ser klara ut, pensla några gånger med smält smör
Om bakning med torrjäst:
- Blanda mjölk och sirap och värm till 40 grader
- Blanda mjöl med kryddor och torrjäst
- Tillsätt mjölkblandningen och blanda ut
- Jäs i bunke ett tag, baka ut med vetemjöl till tre små runda limpor, lägg tätt på plåt.
- Jäs ca 30 minuter
- Grädda i 200 C tills de ser klara ut, pensla några gånger med smält smör
No comments:
Post a Comment