Wednesday, February 10, 2010

Svenska Köttbullar

4 msk ströbröd (breadcrumbs)
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 gr köttfärs
1 ägg

  • Blötlägg ströbröd med vatten och kryddor och låt stå i 10 minuter
  • Tillsätt ägg och bearbeta i färsen tills det håller samman
  • Forma till köttbullar, blöt händerna och skärbrädan man lägger dom på
  • stek - en sida, vänd, sen rulla runt
  • Servera med kokt potatis och gräddsky

Gräddsky:
Ta ur köttbullarna efter hand ur stekpannan och lägg på ett fat.
När alla köttbullarna klara, häll i 2 dl grädde i stekpannan och rör om och koka upp, tillsätt lite soya om man vill och krydda lite. Man kan även ta i en köttbuljongtärning om man vill.
Häll såsen över köttbullarna och servera med lingon och sallad.


1 comment: